مطالبی که در این محتوا میخوانید

بهترین روش درمان اسکار آکنه | دکتر نجمه احمدی

جوش زدن ، یکی از کابوس های هر نوجوان می باشد و ممکن است حتی تا بزرگسالی نیز ادامه داشته باشد. این عارضه می تواند به دلایل متعددی رخ دهد و درمان های زیادی نیز برای آن به کار گرفته شود. اما مدتی بعد از اینکه جوش ها خوب شدند و قرمزی و التهاب آن ها برطرف گردید ، جای آن ها روی صورت باقی مانده و ظاهر ناخوشایندی را برای فرد ایجاد خواهند کرد. راه حل های زیادی برای درمان اسکار آکنه وجود دارند که می توان از آن ها ماسک های شیمیایی و تزریق فیلر را نام برد. در صورتی که شما نیز با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید و می خواهید در مورد دیگر روش های درمان آن اطلاع پیدا کنید، این مقاله از دکتر نجمه احمدی را از دست ندهید.

درمان اسکار اکنه - دکتر نجمه احمدی

 

بهترین روش درمان اسکار آکنه

آکنه یا همان جوش ، یک مشکل شایع است که در حدود هشتاد درصد از افرادی که بین 11 تا 30 سال سن دارند را درگیر کرده است. این جوش ها می توانند روی صورت ، سینه ، کمر و شانه ها خود را نشان دهند. شاید به نظر برسد که هیچگاه از شر آن ها خلاص نخواهید شد ، اما این موضوع حقیقت ندارد. تنها مشکلی که امکان دارد بعد از برطرف شدن آن ها رخ دهد ، بروز اسکار خواهد بود که برای آن نیز درمان های مختلفی وجود دارد.

با اینکه درمان اسکار آکنه در تهران به صورت فوری امکان پذیر نیست ، اما بهرحال می توانید برای آن اقدام نمایید و بعد از مدتی از یک پوست بی نقص بهره مند شوید. نوجوانان باید تا زمانی که وارد دهه سوم زندگی خود ، یعنی بعد از بیست سالگی نشده اند برای درمان جای جوش منتظر بمانند. دلیل آن هم این است که پزشک باید اطمینان حاصل کند این عارضه دوباره عود نخواهد کرد.

با اینکه هزاران محصول و داروی بدون نسخه وجود دارد که ادعا دارند می توانند بافت ، رنگ و ظاهر اسکار را بهبود بخشند ، اما باید اذعان داشت که نمی توان در خانه به طور کامل از شر این اسکارها راحت شد.

بهترین کار برای درمان اسکار آکنه ، این است که با یک متخصص پوست و مو در شهر تهران مشورت کنید. در ابتدا ، ایشان تمرکز خود را روی کنترل کردن جوش ها می گذارند. طبعا هر چه تعداد آن ها کمتر شود ، با جای جوش کمتری نیز رو به رو خواهید شد. البته خبر خوش اینکه همه این اسکارها دائمی نخواهند بود. زمانی که جوش ها از بین بروند ، پزشک تمرکز خود را روی اسکار به جا مانده از آن ها گذاشته و برای درمان اسکار آکنه از یکی از روش های زیر بهره خواهد گرفت.

ماسک های شیمیایی یا پیلینگ

متخصص ، ممکن است یک محلول شیمیایی را روی پوست اعمال کند. این محلول موجب می شود یک لایه از پوست به تدریج جدا شده و یک پوست جوان و تازه جای آن را بگیرد که معمولا از پوست قدیمی نرم تر است. معمولا پیلینگ تا هفت روز باعث بروز قرمزی و گاهی تورم خواهد شد. این درمان معمولا نیاز به هزینه کمتری نیز دارد ، زیرا تنها به یک جلسه نیاز خواهد بود.

لیزر ریسرفیسینگ

لیزرهایی که مخصوص رگ های عروقی طراحی شده اند ، آن ها را هدف قرار داده و به برطرف کردن اسکارهای قرمز یا بنفش رنگ کمک خواهند کرد. این لیزر را می توان هم برای اسکارهای صاف و هم برآمده مورد استفاده قرار داد. پزشکان معمولا برای درمان اسکار آکنه از لیزر کربن دی اکسید استفاده خواهند کرد.

بعد از اتمام جلسه ، ممکن است تا پنج روز پوست قرمز و متورم شود و مقداری خونریزی نیز رخ دهد. همچنین توجه داشته باشید برای رسیدن به نتیجه هر چه بهتر ، به سه تا پنج جلسه درمان جای جوش نیاز باشد.

به یاد داشته باشید لیزر ریسرفیسینگ تنها برای برطرف کردن جای آکنه نیست و می توان از ان برای رفع دیگر اسکارها از جمله سوختگی ، سرطان پوست و برداشتن تتو نیز استفاده کرد.

روش های درمان اسکار آکنه

فیلرهای درمال

بله ، هدف اصلی تزریق فیلر رفع چین و چروک صورت می باشد ، اما می توان از آن برای پر کردن اسکارهای تو رفته نیز بهره گرفت. فیلرهای بر پایه هیالورونیک اسید می توانند حجم از دست رفته پوست را برگردانده و قسمت های فرو رفته را پر نمایند. دیگر فیلرها ، روند کلاژن سازی پوست را تجریک کرده و با گذشت زمان منجر به درمان اسکار آکنه خواهند شد.

ممکن است پزشک تزریق چربی را نیز پیشنهاد دهد که در آن چربی از بدن خود مراجعه کننده استخراج شده و بعد از طی کردن روند تصفیه ، به جای جوش ها تزریق می گردد. بعد از اینکه برای درمان جای جوش از هر کدام از این پر کننده ها بهره گرفتید ، باید انتظار کمی تورم ، قرمزی و کبودی را داشته باشید. همچنین بسته به مواد استفاده شده امکان دارد به چند جلسه درمان نیاز باشد.

درم ابریژن

این روند شبیه به لیزر ریسرفیسینگ می باشد و در آن از یک ابزار مخصوص استفاده خواهد شد. این ابزار روی پوست اصطکاک ایجاد کرده و لایه بالایی آن را بر می دارد. زمانی که این کار انجام شد ؛ یک ماسک مرطوب کننده روی پوست قرار خواهد گرفت تا به درمان اسکار آکنه کمک کند. تا رسیدن به نتیجه ، چند هفته زمان لازم است.

میکرودرم ابریژن نیز شبیه به این روند می باشد ؛ اما جلسات آن کوتاه تر هستند و دوره ریکاوری نیز به زمان کمتری نیاز خواهد داشت.

تزریق استروئید

از درمان های شایع جای جوش ، می توان به تزریق کردن استروئید اشاره کرد که برای پر کردن اسکارهای فرو رفته مورد استفاده قرار می گیرد. قبل از اینکه متوجه تغییرات شوید ، باید چند بار تحت درمان قرار گیرید.

از عوارض جانبی این رویکرد می توان به درد خفیف ، کبودی و یا خونریزی اشاره نمود. همراه کردن این فرآیند با لیزر ، می تواند نتیجه به دست آمده را بهبود بخشد.

می توان از بروز جای جوش جلوگیری کرد؟

بروز این عارضه می تواند در نتیجه بلوغ ، استفاده از داروها و یا مکمل های خاصی باشد ، بنابراین قبل از درمان اسکار آکنه به یک درماتولوژیست خوب در تهران مراجعه کرده و درباره این موارد با ایشان مشورت کنید. اما مواردی نیز وجود دارند که می توانند روی این مسئله تاثیرگذار بوده و باعث بیشتر شدن جوش ها شوند ؛ به همین خاطر می توانید اقداماتی را در جهت پایین آوردن آن ها به انجام رسانید. برای مثال :

  • سیگار و دخانیات مصرف نکنید
  • سعی کنید صورت خود را دستکاری نکنید ، از کندن و یا تخلیه کردن جوش ها به صورت جدی خودداری کنید
  • هر چه زودتر اکنه ها را درمان کنید تا احتمال بروز اسکار کاهش یابد

بروز جای جوش می تواند در هر سنی رخ دهد و تفاوتی ندارد که در سنین نوجوانی یا بزرگسالی باشید. گاهی اوقات زمانی که افراد بزرگسال وزن خود را از دست می دهند و یا استحکام پوستشان کاهش می یابد ، اسکاری که از سال ها پیش وجود داشته بیشتر خود را نشان می دهد. به همین خاطر مهم نیست که چند ساله باشید ، می توانید هر زمان برای بهبود ظاهر خود و درمان اسکار آکنه در شهر تهران ، به یک متخصص حرفه ای در این زمینه مراجعه کرده و از نتایج این رویه لذت ببرید.

 

انواع آکنه و راه درمان

 

درمان آکنه روزاسه

آکنه روزاسه، یا به طور علمی نوع روزاسه‌ای آکنه، یک نوع از آکنه است که عمدتاً در زمان دوران بلوغ اتفاق می‌افتد و به دلیل افزایش تولید چربی توسط پوست ایجاد می‌شود. درمان آکنه روزاسه ممکن است شامل استفاده از محصولات موضعی و داروهای داخلی باشد. در ادامه چند راهکار عمومی برای مدیریت آکنه روزاسه آورده شده است:

  1. تمیز کردن پوست: استفاده از محصولات تمیز کننده خاص برای پوست چرب و مستعد آکنه می‌تواند کمک کننده باشد. انتخاب محصولات با فرمولاسیون‌های ملایم و بدون چربی اضافی می‌تواند مفید باشد.
  2. استفاده از محصولات موضعی: استفاده از ژل‌ها، کرم‌ها یا لوسیون‌های حاوی مواد موضعی مانند اسید سالیسیلیک، پروکسید بنزوئیل یا رتینوئیدها می‌تواند به کنترل آکنه روزاسه کمک کند.
  3. استفاده از داروهای داخلی: در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهایی مثل آنتی‌بیوتیک‌ها، رتینوئیدها، یا کرم‌های کورتیکواستروئیدی تجویز کند تا به کنترل آکنه ها کمک کند.
  4. تغذیه مناسب: مصرف مواد غذایی سالم و متنوع، کاهش مصرف مواد شیرین و چرب، و مصرف آب به میزان کافی می‌تواند برای سلامت پوست و درمان آکنه روزاسه مفید باشد.
  5. مراقبت‌های خاص پوست: جلوگیری از تحریکات پوستی مثل دست زدن به صورت بدون شستشوی دست‌ها، استفاده از ضدآفتاب و پوشاندن پوست در مقابل آفتاب می‌تواند در مدیریت آکنه‌های روزاسه موثر باشد.
  6. مشاوره پزشکی: در صورت عدم تاثیر مثبت درمان خانگی یا وجود مشکلات جدی، مراجعه به پزشک متخصص پوست می‌تواند به شما کمک کند تا راهکارهای درمانی مناسب‌تری را انتخاب کنید.

لطفاً توجه داشته باشید که قبل از هرگونه درمان یا استفاده از محصولات جدید، مشورت با پزشک متخصص پوست بسیار مهم است، به خصوص اگر درمان‌های قبلی بهبودی نداشته باشند یا مشکلات جدی تری وجود داشته باشد.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها