تزریق ژل معمولاً به عنوان یک روش غیرجراحی برای بهبود ظاهر پوست، مانند پرکردن چین و چروک یا افزایش حجم لبها و یا رفع نقاط فرورفته استفاده میشود. مثل هر روش زیبایی دیگری، این فرآیند هم ممکن است مشکلات و عوارض جانبی به همراه داشته باشد، اما این عوارض بیشتر اوقات معمولاً موقت و جزئی هستند. به برخی از عوارض تزریق ژل از جمله درد ، تورم ، قرمزی ، خارش یا تغییرات در سطح پوست باید توجه بیشتری داشته باشید. همچنین، در صورتی که ژل در ناحیههای حساس نظیر لبها تزریق شود، ممکن است مسائلی مانند التهاب یا تغییر در حس لامسه اتفاق بیافتد.
اما با توجه به تجربه و مهارت پزشک و استفاده از مواد با کیفیت، بسیاری از این عوارض قابل کاهش یا پیشگیری هستند. در هر صورت، مهم است که قبل از تصمیمگیری درباره این رویکرد با پزشک خود صحبت کنید و او را در جریان تاریخچه پزشکی خود قرار دهید تا بهترین روش معالجه برای شما مشخص شود.
عوارض جانبی تزریق فیلر
همانطور که گفته شد ، اکثر عوارض تزریق ژل قابل پیگیری بوده و می توان آن ها را صرف مدت کوتاهی از بین برد. در ادامه توضیحاتی را در مورد هر کدام از این معضلات ارائه داده ایم.
عدم تقارن بعد از تزریق کردن ژل
این مسئله این ممکن است وابسته به نوع ژلی باشد که استفاده میشود، اما ممکن است به دلیل تورم ، استفاده از میزان بیشتری از ژل در یک سمت و عدم تبحر پزشک نتیجه به صورت کامل متقارن نباشد. در چنین شرایطی است که انتخاب یک دکتر خوب تزریق ژل در تهران به شما کمک زیادی خواهد کرد.
ورم بعد از تزریق کردن فیلر
متأسفانه، تورم میتواند یک عارضه ناخوشایند از تزریق ژل باشد. ورم بعد از تزریق ژل معمولاً ناشی از واکنش بدن به مواد شیمیایی موجود در ژل است. این واکنش ممکن است ناشی از التهاب یا تحریک بافت باشد. در برخی از موارد، این مسئله میتواند حتی ناشی از عفونت باشد. اگر ورم شدید یا با سایر علائم همراه باشد ، مهم است که به پزشک خود مراجعه کنید تا وضعیت را ارزیابی کند و درمان مناسب را تجویز کند.
تخریب بافت
اگر این درمان به طرز نادرستی انجام شود یا از محصولات با کیفیت پایین استفاده شود، ممکن است باعث تخریب بافت پوست گردد. این مسئله به ویژه در مواردی که تزریق بیش از حد یا در مناطق نامناسبی انجام شود، رخ میدهد.
تشکیل گرانول
تشکیل گرانولها (تودههای بزرگ و قابل لمس در محل تزریق) که از عوارض تزریق ژل محسوب می شود ، ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. برخی از این دلایل عبارتند از:
- تکنیک تزریق نامناسب: اگر تزریق به نحوی صورت گیرد که فشار زیادی به بافتهای اطراف وارد شود، احتمال تشکیل گرانولها افزایش مییابد.
- نوع فیلر: برخی از انواع فیلرها ممکن است بیشترین احتمال تشکیل گرانول را داشته باشند. مثلاً، فیلرهایی که حاوی ذرات بزرگتر هستند.
- واکنش بدن به فیلر: بدن برخی افراد ممکن است به فیلرها واکنش دهند که منجر به تشکیل گرانولها شود.
- عوارض موضعی : عوارض موضعی مانند خونریزی ، التهاب یا عفونت میتوانند عواملی باشند که به تشکیل این نوع از عوارض تزریق ژل منجر شوند.
- عوامل دیگر: عوامل دیگری مانند فشار بر فیلر ، فعالیتهای بدنی شدید پس از تزریق یا استفاده از محصولات غیر متعارف پس از تزریق نیز میتوانند تشکیل گرانولها را تسهیل کنند.
برای جلوگیری از تشکیل گرانولها ، مهم است که این فرآیند توسط یک پزشک ماهر و مجرب انجام شود و راهنماییهای بعد از درمان را به دقت رعایت کنید.
عفونت ، از عوارض تزریق ژل
عفونت پس از تزریق فیلر ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. در اینجا چند دلیل اصلی آورده شدهاند:
- عفونت انتقالی: اگر تجهیزات یا فیلرها به طور صحیح استریل نشده باشند، ممکن است باعث انتقال باکتریها یا ویروسها به پوست شوند، که در نتیجه عفونت رخ میدهد.
- خروج ترشحات: در هنگام تزریق ، ممکن است ترشحاتی از محل تزریق خارج شوند. این مواد میتوانند محیطی مناسب برای رشد باکتریها فراهم کنند و عفونت را به وجود آورند.
- نشانه های دیگر : بعضی از علایم و نشانههایی که پس از تزریق فیلر ظاهر میشوند، ممکن است به اشتباه به عنوان عفونت تشخیص داده شوند. این مسئله شامل التهاب موضعی ، قرمزی و گرما در ناحیه تزریق شده است. این نشانه ها میتوانند به دلیل واکنش طبیعی بدن به تزریق، واکنش التهابی یا حساسیت به مواد تزریقی باشد.
- عوارض جانبی: در برخی موارد، عوارض جانبی مانند التهابات ناشی از واکنش به مواد تزریقی یا حتی رشد غیرطبیعی بافت ، میتوانند علت عفونت پس از تزریق فیلر باشند.
سخن آخر
تزریق هر ماده خارجی به بدن می تواند با واکنش بدن همراه بوده و باعث بروز عارضه های مختلفی شود. فیلرها نیز از این قاعده مستثنا نیستند و امکان دارد بعد از اتمام روند درمان ، با عوارض تزریق ژل رو به رو شوید. البته جای نگرانی نیست ، زیرا در صورتی که یک کلینیک یا پزشک معتبر را انتخاب کرده باشید ، این عوارض به حداقل رسیده و به سادگی نیز برطرف می شوند. با این حال، مهم است که هرگز عوارض تزریق فیلر را نادیده نگیرید و به پزشک خود اطلاع دهید تا از تشخیص صحیح و درمان مناسب برخوردار شوید.