هر چقدر که سن بالا تر رود ، تولید کلاژن و الاستین بدن کاهش خواهد یافت و در نتیجه آن استحکام پوست تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. در این شرایط گرد پیری روی پوست نشسته و کم کم چین و چروک ها خود را نشان می دهند. البته تنها دلیل بروز این علائم ، مربوط به سن نمی شود و عوامل محیطی مثل تابش نور خورشید ، آلودگی هوا و همچنین مصرف دخانیات و سبک زندگی ناسالم می تواند روی این مسئله تاثیرگذار باشد. روش های زیادی برای جوانسازی وجود دارد که یکی از آن ها ، آر اف فرکشنال است. آن دسته از متقاضیانی که دوست ندارند تحت جراحی های تهاجمی قرار گیرند ، FR fractional را انتخاب می کنند. یکی از خدمات ارائه شده توسط دکتر نجمه احمدی متخصص پوست در تهران ، این فرآیند می باشد که تمامی نکات مربوط به آن در این مقاله ذکر شده اند.
آر اف فرکشنال چیست؟
از مدرن ترین و به روزترین تکنیک هایی که برای جوانسازی مورد استفاده قرار می گیرد ، RF فرکشنال می باشد. این فرآیند خطرات کمی دارد و تهاجمی نیست. زمانی که از این پروسه در تهران بهره بگیرید ، می توانید بدون دردسرهای جراحی از یک پوست زیبا و جوان بهره مند شوید.
در این تکنیک ، امواج رادیویی مورد استفاده قرار می گیرند. این امواج به لایه میانی پوست نفوذ کرده و با تحریک روند تولید کلاژن ، منجر به جوان شدن پوست می گردد. از بین بردن چین و چروک ، از فواید ار اف فرکشنال ذکر شد. اما علاوه بر این متقاضیان می توانند به منظور رفع اسکار ، لیفتینگ پوست صورت و گردن و همچنین روشن کردن آن نیز تحت این پروسیجر قرار گیرند.
دو مدل مختلف برای انجام آر اف فرکشنال در شهر تهران وجود دارد ؛ میکرونیدل و کونتراج. در ادامه در مورد هر کدام توضیح مختصری را ارائه داده ایم .
- میکرونیدل : دستگاه حاوی سوزن های خیلی ظریفی است که تا عمق دو میلی متری به پوست نفوذ می کنند. حال از طریق همین سوزن ها ، امواج رادیویی به پوست وارد می گردند. جالب است بدانید این تکنیک ترکیبی از میکرونیدلینگ و RF فرکشنال است که تاثیر آن را دو برابر می کند.
- کونتراج : در این مدل ار اف فرکشنال از از تکنولوژی دو قطبی و تک قطبی استفاده می شود. با بهره گرفتن از این تکنیک ایرادات سطحی پوست با ماندگاری بالایی برطرف خواهند شد.
نحوه کارکرد لیزر آر اف فرکشنال
پیش از این که به این موضوع بپردازیم ، بهتر است با لایه های پوست و ساختار آن آشنایی پیدا کنیم. این عضو بدن متشکل از سه لایه با نام های اپی درم ، درم و هیپودرم می باشد. سطحی ترین لایه اپی درم ، لایه میانی درم و هیپودرم ، آخرین لایه از پوست است. زمانی که سن بالا می رود ، هر سه این لایه ها تحت تاثیر قرار می گیرند و برای جوانسازی آن ها ، نیاز به انجام RF فرکشنال می باشد.
امواج رادیویی یا رادیو فرکوئنسی ، مواردی هستند که در ار اف فرکشنال مورد استفاده قرار می گیرند. زمانی که انرژی دستگاه به پوست برسد جوانسازی شروع شده و کلاژن سازی تحریک می گردد. این پروسه به دو طریق اقدام به رفع چین و چروک و نشانه های پیری می کند که در ادامه ذکر شده اند.
تولید کلاژن
امواج رادیویی که به لایه درم می رسند ، روند کلاژن سازی را در آن تحریک می نمایند. کلاژن پروتئینی است که موجب جوانی ، شادابی و طراوت پوست می شود. این امواج در لایه میانی پوست گرما تولید کرده و از این طریق ، میزان کلاژن موجود در بدن را افزایش می دهند.
تولید کلاژن به بهبود بافت پوست، کاهش چین و چروکها و افزایش استحکام و کشسانی آن کمک میکند. این فرآیند باعث بازسازی سلولهای پوستی شده و پوست را نرمتر و صافتر میکند. با گذشت زمان و افزایش سن، تولید طبیعی کلاژن کاهش مییابد و در نتیجه، پوست شلتر و خطوط ریز و چین و چروکها بیشتر نمایان میشوند. درمان آر اف فرکشنال با تحریک فیبروبلاستها و افزایش تولید کلاژن، این علائم پیری را به تعویق میاندازد و به پوست ظاهری جوانتر و شادابتر میبخشد. همچنین، این تکنولوژی باعث بهبود روند ترمیم زخمها و کاهش ظاهر اسکارها میشود، که نتایج آن تا ماهها پس از درمان قابل مشاهده است.
فعال سازی فیبروپلازی
فیبروپلازی نام پروسه ای است که در آن بدن بافت های فیبروزی تولید می کند. این بافت ها نیز کلاژن سازی را تجریک کرده و به آن ها استحکام می بخشند. زمانی که به هر ناحیه بدن آسیب برسد ، این بافت های فیبروزی تولید می گردند.
حین جلسه آر اف فرکشنال در تهران ، به مناطق هدف آسیب بسیار کمی وارد می گردد تا تولید این بافت ها فعال شوند. توجه داشته باشید که تمامی مناطق پوست آسیب نمی بینند و بخش هایی از آن نیز سالم می مانند تا به روند کلاژن سازی کمک نمایند.
این روش باعث میشود که روند بازسازی پوست به طور طبیعی صورت گیرد. فیبروپلازی نه تنها به تولید کلاژن کمک میکند، بلکه موجب تقویت ساختار پوست میشود و از شل شدن و ایجاد چین و چروک جلوگیری میکند. در جلسات آر اف فرکشنال، گرما و تحریک کنترل شده به عمق پوست نفوذ کرده و بافتهای آسیب دیده را به بازسازی و تولید کلاژن و الاستین تشویق میکند. این تکنیک با حفظ سلامت بخشهایی از پوست، به تسریع روند بهبودی کمک میکند و نتایجی همچون سفتی و بهبود بافت پوست به دنبال دارد.
نمونه کار آر اف فرکشنال توسط دکتر نجمه احمدی
کاربرد آر اف فرکشنال
شاید شما نیز اسم این پروسه را شنیده باشید اما هنوز به طور قطع از کاربرد و مزیت های آن با خبر نشده باشید. در این بخش از مقاله تمامی مزایای این پروسه را توضیح داده ایم.
جوانسازی : می توان با بهره گرفتن از این پروسیجر ، پوست را سفت و صاف کرد و به آن حجم بخشید. در این روند علاوه بر برطرف شدن چین و چروک رنگ و بافت پوست نیز بهبود قابل توجهی می یابند.
برطرف کردن جای اسکار و ترک پوستی : کلاژن هایی که به علت استفاده از آر اف فرکشنال تولید می شوند ، می توانند جای زخم های مختلف مثل آکنه و ترک هایی که به خاطر تغییرات وزنی ایجاد شده اند را نیز نابود کنند.
بستن منافذ باز : با بهره گرفتن از RF فرکشنال بعد از دو تا پنج جلسه می توانید پیشرفت چشم گیری را در این مورد مشاهده کنید.
برطرف کردن لک های پوستی : گرمایی که دستگاه تولید می کند خون را به گردش در آورده و باعث بازسازی مجدد پوست می گردد. با افزایش تولید کلاژن و الاستین ، ملانین های روی پوست روشن تر شده و لک ها از بین می روند.
مراقبت های بعد آر اف فرکشنال
این پروسه ، نیازی به استراحت و دوره نقاهت ندارد و می توانید زمانی که به منزل بازگشتید ، تمامی کارهای روزمره خود را انجام دهید. اما در نظر داشته باشید که نباید تا 24 ساعت از مواد آرایشی استفاده نمایید.
احساس درد خفیف و گزگز تا حدود یک ساعت بعد از درمان ار اف فرکشنال در تهران کاملا طبیعی است و از بین می رود. تورم و قرمزی نیز از دیگر عارضه های نرمال این فرآیند بوده و تا حداکثر 72 ساعت رفع خواهند شد. در کل می توان گفت مراقبت خاصی برای RF فرکشنال وجود ندارد ؛ اما می توانید محض احتیاط از کرم های ضد آفتاب استفاده نمایید.
برای دیدن نتیجه این درمان ، باید دو هفته منتظر بمانید. روند تولید کلاژن تا سه ماه ادامه دارد و در این مدت پوست همواره رو به بهبود خواهد بود.
در صورتی که پس از اتمام جلسه با التهاب رو به رو شده اید ، می توانید از کرم های ضد التهاب مثل زینک استفاده نمایید.
در نظر داشته باشید بعد از انجام آر اف فرکشنال صورت خود را با شوینده های قوی و آب داغ شستشو ندهید و در مکان هایی مثل استخر و سونا قرار نگیرید.
جوانسازی با ار اف ، یک روند بی خطر می باشد اما در صورتی که به یک متخصص متبحر مراجعه نکرده باشید ، امکان دارد عوارض خاصی رخ دهند. البته این دست از عارضه ها نیز موقتی بوده و جان بیمار را تهدید نخواهند کرد!
- حساس شدن پوست به لمس
- بروز سوختگی و زخم
- بروز لک
- ایجاد فرورفتگی هایی روی پوست
در کدام نواحی بدن می توان از آر اف فرکشنال استفاده کرد؟
هر ناحیه ای که دچار لک ، چین و چروک و افتادگی شده باشد را می توان با لیزر RF درمان کرد. معمولا می توانید برای درمان مشکلات این نواحی ، به متخصصان زیبایی و پوست مراجعه کنید :
- چروک و پف زیر چشم
- شل شدن پوست زیر چانه (رفع افتادگی غبغب)
- خط خنده
- چروک روی لب ها یا اطراف دهان
- خطوط پنجه کلاغی اطراف چشم ها
- خطوط عمیق بین ابروها
- چروک روی پیشانی
- ترک های پوستی در بازوها ، شکم ، سینه و دیگر نواحی بدن
لیزر آر اف فرکشنال عوارض دارد؟
عارضه های جانبی که در پی این پروسه روی می دهند ، بسیار جزئی و بی خطر می باشند. بسته به پوست مراجعه کننده ، ممکن است هر فرد با اثرات جانبی متفاوتی رو به رو شود ، اما می توان گفت تمامی این عوارض موقتی بوده و در مدت کوتاهی برطرف می شوند. در ادامه برخی از عارضه های لیزر RF فرکشنال را ذکر کرده ایم :
- درد : دستگاه های جدید پیشرفت زیادی کرده اند ، به همین دلیل درد جزئی را با خود به همراه دارند. حتی می توان قبل از انجام فرآیند از کرم بی حسی نیز استفاده کرد تا متقاضی با هیچ دردی مواجه نشود.
- ورم : ممکن است برخی از افراد با کمی تورم مواجه شوند. جای نگرانی نیست زیرا این تورم تا حداکثر چند روز از بین خواهد رفت.
- قرمزی پوست : اگر پوست حساسی داشته باشید ، امکان دارد بعد از اتمام جلسه با قرمزی مواجه شوید. این قرمزی بین یک تا سه روز ماندگار خواهد بود.
همانطور که ذکر شد این عوارض جدی نیستند که حتی می توانید آن ها را با استفاده از کرم های ضد التهاب و نرم کننده از بین ببرید.
چند جلسه برای درمان ار اف فرکشنال نیاز است؟
تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان آر اف فرکشنال (RF Fractional) به چند عامل بستگی دارد، از جمله:
- نوع پوست: پوستهای مختلف واکنشهای متفاوتی به این درمان نشان میدهند.
- مشکل پوستی: شدت مشکلاتی مانند چین و چروک، اسکارهای آکنه، شلی پوست، و یا منافذ باز پوست، میتواند تعداد جلسات را تعیین کند.
- هدف درمانی: اگر هدف بهبود کلی بافت پوست باشد، معمولاً تعداد جلسات کمتر از زمانی است که درمان برای اسکار یا مشکلات شدیدتر انجام میشود.
- واکنش بدن به درمان: برخی افراد ممکن است نیاز به جلسات کمتری داشته باشند زیرا بدنشان به خوبی به درمان پاسخ میدهد.
معمولاً برای بهترین نتیجه، بین ۳ تا ۵ جلسه درمانی با فاصله حدوداً ۴ تا ۶ هفته توصیه میشود. اما برای مشکلات شدیدتر مانند اسکار عمیق یا شلی بیشتر پوست، ممکن است تعداد جلسات بیشتری نیاز باشد.
بعد از اتمام دوره درمان، برخی افراد برای حفظ نتایج، ممکن است به جلسات تکمیلی هر چند ماه یکبار نیاز داشته باشند.